top of page

Nationaldagsfirande i Glommersträsk, fru Käcks café


Fikabuffé i Glommersträsk, nationaldagen

Nationaldagen är en riktig folkfest i Glommersbygden. Det är en plats att möta nya och gamla ansikten, delta i någon av alla de aktiviteter som erbjuds, men kanske framförallt - kakfrossa. Sällan är den vackra hängengården så full av liv som på just nationaldagen. Fru Käcks café står öppet, och in väller besökare från när och fjärren. Över 60 olika sorters kakor har bakats inför årets nationaldagsfirande i Glommersträsk. Totalt var det cirka 3000 kakor som dukades upp under under dagens kakbuffé.

Klappa lamm glommersträsk

På baksidan av Hängengården hade Urban Berggren och Jessica Järberg tagit med sig några lamm som barnen både fick mata och klappa, vilket blev ett mycket uppskattat inslag! Glommersbygden inrymmer många olika sorters verksamheter, däribland några bönder.

Nedan kommer ett bildsvep från fru Käcks café. kanske finns du med på någon bild?

De ideella krafterna som behövs för att få ihop ett sådant här stort arrangemang i, trots allt, lilla Glommersträsk är många. Men så är det också en by som är känd för just sina gemensamma krafter.

Nationaldagsfirande Glommersträsk, diskning

Inte nog med allt underbart fika på vår vackra hembygdsgård, så på skolområdet, Parkskolan, fanns det också ett antal aktiviter denna dag. Tipsrunda, tävlingar, fiskedamm (med sponsrade godsaker från Finnbergs), ansiktsmålning, ponnyridning (Stall Markstedts), hoppborg, mattcurling, loppis och grillning av goda hamburgare för de som framåt eftermiddagen hunnit bli hungriga igen! Bärens hus höll även öppet denna dag, har ni inte sett deras museum ännu så se till att åka dit i sommar!


Se några blandade bilder från dagen här nedan.

Vi hade också besök av räddningstjänsten som lät barnen få provsitta i brandbilarna - spännande!

Vi har även några vinnare att gratulera!

I ungdomstävlingen med utmaningar så vann följande: 1:a pris (2 pizzabiljetter) : Sven Wikström

2:a pris (1 pizzabiljett + godispåse) : Theodor Wigenstam

3:e pris (1 godispåse) : Edwin Kaistamaa

Pizzabiljetterna är sponsrade av Värdshuset, Gula villan.

Tack för det!

Nationaldagsfirande Glommersträsk, GlommersbärPå tipsrundan för de vuxna såg resultatet ut som följande:


1:a pris: Lars Erik Forsberg

2:a pris: Elisabeth Larsson

3:e pris: Arvid Wikström

Sponsrade smarriga priser från Glommersbär, tusen tack!


Bilden visar högvinsten!

Vi hoppas att ni kanske är sugna på att komma nästa år igen eller kanske kika förbi för första gången? Om du är intresserad av att se lite mer från denna dag så kan ni klicka in er på SVT´s hemsida och se reportaget som gjordes, eller så kan ni ta er en titt på videon här nedan.

Tack också till alla arrangörer denna dag: Hembygdsföreningen, Bygderådet, projektgruppen Glommersbygdens framtid, GLIF, Bärens hus ideella förening, Bagarstugeföreningen,

Vithattens skoterklubb, Stall Markstedts och Finnbergs


2 Comments


Guest
Jun 08, 2023

En bra dag att visa upp vår fina by

Like

Guest
Jun 08, 2023

Alltid så gott fika! 🙌🏻

Like
bottom of page