top of page

FLYTTA HIT

Att flytta är ofta ett stort steg, och att bosätta sig på en helt ny plats är ett ännu större. Här har vi samlat information som förhoppningsvis kan vara till hjälp. Du som funderar på att flytta till Glommersbygden rekommenderar vi även att kontakta oss via vår inflyttningslots-tjänst för allra bästa hjälp.

Boende

Lägenhet, hyra, köpa, bygga

Här i Glommersbygden erbjuds olika typer av boenden, men att hitta dem är inte alltid så lätt. Här annonseras det oftast via den lokala mäklaren Länsfast, samt på egen hand via Blocket eller Facebook. Den lokala utvecklingsgruppen som även sköter denna sida håller också på att bygga upp en matchningsfunktion via en så kallad inflyttningsots, för att den som söker boende ska kunna hitta vad som passar. Vill du se om vi har något som passar just dig? Eller är du kanske intresserad av att bygga nytt och behöver en tomt? Kontakta oss via formuläret längst ner så hjälper vi dig!

hus_MJ.JPG
GK Door2_MJ_edited.jpg

Arbete

Vad finns det för jobb?

I bygdens största ort Glommersträsk finns flera företag och industrier samt trygghetsboende som ibland söker arbetskraft. Annonser kan ofta, men inte alltid, hittas hos Arbetsförmedlingen. Som boende i Glommersbygden har du också pendlingsavstånd till flera större samhällen, så som Norsjö, Arvidsjaur och Jörn. Med dagens ökande möjligheter till distansarbete kan även arbetsgivare i exempelvis Skellefteå och Piteå vara möjligt. I Glommersbygden finns det också många driftiga egenföretagare, kanske är du en utav dom?

Glommersbygden är också en perfekt plats för dig också som kanske vill driva jordbruk eller liknande, utrymme har vi!

Studera

Distansstudier ger nya möjligheter

Visste du att det allt fler utbildningar erbjuds på distans? Med digital teknik kan du utbilda dig till flera olika yrken, samtidigt som du testar på livet i Glommersbygden.

Allt fler utbildningar erbjuds på distans, där tentor kan göras via närmsta Lärcentrum. I Arvidsjaur tätort erbjuds denna service utan kostnad. Här hittar du mer information om Arvidsjaurs Lärcentrum.

Förutom de utbildningar och kurser som kan ses via antagning.se, erbjuds även ett ökande antal yrkesutbildningar. Läs mer här.

Skriva en bok
IMG_8837_edited.jpg

Service

Nära till mycket

I bygdens största ort Glommersträsk finns förskola, skola till och med årskurs 6, bibliotek, sporthall, ishall, skidspår, skjutbana, tankstation, utomhuspool, butik, café och värdshus. Butiken Finnbergs erbjuder paketutlämning, samt ombud för apotek och systembolag. Gymnasium och högstadium finns i Arvidsjaur tätort. Riksväg 95 trafikeras av Länstrafiken i Norrbotten, med nästan dagliga turer mellan Arjeplog och Skellefteå. Närmsta tågstation ligger i Jörn, 3 mil från Glommersträsk. Till Arvidsjaurs flygplats är det cirka 5 mil.

Mötesplatser

Här ser vi alla

Ibland kan de praktiska delarna i en flytt vara de enkla, medan de mer flytande och abstrakta kan vara de svåra. Trots att det oftast är de sistnämnda som avgör huruvida du kommer att trivas på din nya hemvist eller ej. I Glommersbygden kan du välja att vara aktiv i någon av föreningarna, nätverka med andra föräldrar om du har barn eller inleda ett samtal med i det närmaste vem du än träffar när du går längs byvägen. Bli inte förvånad när du fikar på Finnbergs café, om någon vid bordet bredvid frågar om du är den som nyss har flyttat hit. Eller när du besöker en av värdshusets populära pizzakvällar och dess personal hälsar er särskilt välkomna, trots att ni aldrig har träffats förut. Här i Glommersbygden kan du själv välja hur aktiv du vill vara, men osynlig det kommer du aldrig att bli.

IMG_5671.JPG
IMG_8001_edited.jpg

Fritid

Friluftslivets paradis

I våra trakter finns förstås en stor variation av aktiviteter - som är helt gratis! Att leva nära naturen, som alla gör som lever här, ger fantastiska förutsättningar för dig som gillar friluftsliv. Här finns vandringsstråk, skidspår, badstränder (ja, vi har sommar!), ishall för skridskoåkning, fotbollsplan, beachvolleyplan, utebad om sommaren, skoterspår, oändliga fiskevatten, allmänna rastplatser och en mängd aktiva föreningar och besöksmål. Året runt finns också olika sorters evenemang, med bland annat julmarknad i december, skidlopp i mars och nationaldagsfirande. 

Vill du komma i kontakt med en inflyttningslots? Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande! Vi hör av oss inom kort

bottom of page